Turku jogurts tiek raudzēts ar īpašu jogurta baktēriju, raudzēšanā izmantojot termostatametodi, kas paredz, ka jogurta masa kopā ar ieraugu tiek iepildīta trauciņā, un trauciņš ar visu masu tiek ievietots siltumā. Siltums jogurtam piešķir maigu un krēmīgu konsistenci, kā arī viengabalainību.
Turku tipa jogurts ir viens no pazīstamākajiem un patērētākajiem jogurtiem pasaulē. Atšķirībā no grieķu jogurta, tam ir maigāka garša un trauslāka konsistence. Baltais Turku jogurta tauku saturs ir 10%.
Turcija neoficiāli tiek dēvēta par jogurtu dzimteni. Ne velti nosaukums “jogurts” ir cēlies no turku vārda “yoğurt”, kas tulkojumā nozīmē “sastindzis piens”.
Baltais Turku jogurts lieliski garšos salātos, mērcēs, kā piedeva gaļas ēdieniem, DIP mērcēs grila sezonā, kā arī desertos.