SASTĀVDAĻAS:
• 300g Baltais Turku jogurts
• 1 gurķis – nemizots un rīvēts
• ½ ēdamkarotes balsamiko etiķis
• 1 ēdamkarote svaigi spiestas citrons sulas
• ½ ēdamkarotes olīveļļas
• ½ ēdamkarotes ķiploka pulveris
• 1 ēdamkarote svaigi sakapātas dilles
• Sāls un melnie pipari pēc garšas
RECEPTE
Lai nosusinātu gurķi, apkaisi to ar smalko sāli un atstāj uz 30 minūtēm. Gurķis būs atsulojies un lieko šķidrumu viegli varēs noliet. Ja ir vēlme var piespiežot papīra salveti gurķi nosusināt vēl vairāk.
Sajauc Baltais Turku jogurtu ar visām sastāvdaļām izņemot gurķi un kārtīgi samaisi, pēc kā pievieno sarīvēto gurķi. Ja ir vēlme intensīvākai garšai, maisījumu var atstāt uz 20 minūtēm ledusskapī, lai garšvielas labāk uzsūktos.