SASTĀVDAĻAS
Mīklas pamatnei:
• 100g Turku jogurts
• 300g kviešu milti
• 75g margarīns
• 1 šķipsniņa sāls
• 1 ēdk. Auksts ūdens
Pildījumam:
• 300g Turku jogurts
• 200g ananāsu biezenis
• 1gb citrons- sula un sarīvēta miziņa
• 175g nomizoti, rupji sasmalcināti mandarīni, istabas temperatūrā
• 100g cukurs
• 2 olas- dzeltenumi un baltumi atsevišķi
• 50g grauzdētas saulespuķu sēklas- paglabājiet 1 ēdk.
Pagatavošana:
Samīciet miltus, sāli un margarīnu. Pievienojiet Baltais Turku jogurtu un ūdeni.
Mīklu mīciet ātri, lai tā nepaspēj sasilt. Ļaujiet mīklai pastāvēt zem virtuves dvieļa aptuveni pusstundu. Izrullējiet mīklu cepamā formā ar noņemamu apakšdaļu ( 24 cm diametrā) . Piespiediet mīklu pie apmalītes, sadurstiet pamatnes daļu un un ielieciet saldētavā uz 30 minūtēm. Cepiet cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā aptuveni 20 minūtes ( līdz viss ir izcepts) ielieciet želantīna plāksnes aukstumā ūdenī.
Sajauciet jogurtu ar ananāsa biezeni, citrona miziņu un sulu, olu baltumu, mandarīniem un saulespuķu sēklām. Izņemiet želantīna plāksnītes, izšķīdiniet un sajauciet ar nelielu daudzumu jogurta mērces. Iemaisiet želantīna maisījumu visā jogurta mērcē.
Saputojiet olu baltumus ar jogurta/ augļu maisījumu. Piepildiet pīrāga mīklu ar šo pildījumu un pārkaisiet atlikušās saulespuķu sēklas. Ļaujiet stāvēt aukstumā 3 stundas pirms pasniegšanas.