SASTĀVDAĻAS:
• 5-6 krūzes sasmalcināta puķkāposta
• 2-3 ēdamkarotes karija pastas vai karija pulvera
• 1 ēdamkarotes ķiploka pulvera
• ½ ēdamkarotes ķimenes
• ½ ēdamkarotes saldās papirkas pulvera
• sāls un pipari pēc garšas
• 2-3 ēdamkarotes olīveļļas puķkāposta grauzdēšanai
• puse no liela sīpola, sasmalcināts
• 1-2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 150 gramu sarīvēta vai smalki sagriezta burkāna
• dārzeņu buljona kubiciņs
• 200 – 300 grami Baltais Turku jogurts
• čili pipari pēc vēlmes
• Ūdens daudzumu zupai pievienot attiecīgi cik biezu zupu vēlas.
RECEPTE:
1. Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem
2. Mazā bļodā ievieto smalki sakapātus puķkāpostus, pievieno karija pastu vai karija pulveri, ķiploka pulveri, ķimenes, saldās paprikas pulveri, sāli un 3 ēdamkarotes olīveļļas. Visu labi samaisi.
3. Izklāj puķkāpostus uz cepešpannas un apgrauzdē 20-22 minūtes cepeškrāsnī 200 grādos. Kad ir izcepies, atstāj tos atdzesēties.
4. Ja ir vēlme pēc īpaši smalkiem puķkāposties, tos var ievietot smalcinātājā.
5. Katlā uzcep sīpolus, ķiplokus olīveļļā līdz tie ir zeltaini brūni.
6. Pārlej sīpolus ar ūdeni, pievieno dārzenu buljona kubiciņu, dārzeņus, puķkāpostus un garšvielas. Visu apmaisi un vāri uz lielas liesmas līdz tas sāk vārīties. Pēc tam uz lēnas uguns vāri apmaisot 20 minūtes līdz visi dārzeņi ir nogatavojušies.