SASTĀVDAĻAS:
• 200 g svaigas laša filejas
Laša marinādei
• 3 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 ēdamkarotes citronu sulas
• 1 tējkarote Dijon sinepes
• 1 ēdamkaroti medus
• 1 tējkarote malto ķiploku
• 1 ēdamkarote svaigu pētersīļu, sasmalcinātu
• 1 ēdamkaroti svaigas dilles, sasmalcinātu
• sāls un pipari pēc garšas
Turku jogurta mērcei
• 150 g Baltais Turku jogurts
• 1 tējkarote ķiploku pulvera
• 1 ēdamkarote citronu sulas
• 1 ēdamkarote svaigi sasmalcinātas dilles
• Kajennas piparu svītra pēc garšas
• sāls pēc garšas
• 2 vrapi
• sauja spinātu
• 2 lieli tomāti, sasmalcināti
• 1 avokado, mizots un sagriezts
RECEPTE:
1. Mazā traukā sajauc marinādes sastāvdaļas un kārtīgi samaisi.
2. Iemarinē lasi un ļauj marinādei ievilkties
3. Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem, liec laša filejas uz folliju, apslaci ar eļļu un cep līdz lasis ir gatavs 15-20 minūtes.
4. Izmantojot dakšiņu sasmalcini laša fileju.
5. Turku jogurta mērcei pievieno visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisi.
6. Vrapā izklāj atdzesētu lasi, pievieno spinātu lapas, tomātus, avokadu un pārlej visu ar Turku jogurta mērci.