
Gardie sočņiki – lieliska izvēle kā firmas deserts Jūsu kafejnīcā, lieliski sader ar tasi aromātiskas kafijas.
1 kg (~20 gab)
Sastāvdaļas
Mīklai
- Sviests 82,5% — 80 g
- Skābais krējums 20% — 90 g
- Kviešu milti — 285 g
- Pūdercukurs — 120 g
- Ola (neliela izmēra) — 1 gab.
- Vaniļas cukurs — 1 g
- Dzeramā soda — 2 g
- Etiķis 9% — 4 g
- Sausais raugs — 3 g
- Smalkais sāls — 1 g
Pildījumam
- Biezpiens 9% — 450 g
- Skābais krējums 35% — 35 g
- Cukurs — 65 g
- Kviešu milti — 15 g
- Ola (neliela izmēra) — 1 gab.
- Vaniļas cukurs — 1 g
Pagatavošana
Mikserī liek istabas temperatūrā turētu sviestu, kuru puto ar pūdercukuru līdz iegūst gaisīgu masu. Pievieno sakultu olu, skābo krējumu un samaisa. Kā nākamo masai pievieno etiķi un dzeramo sodu, visu izmaisa. Pievieno sausos produktus – izsijātus miltus, sāli, sauso raugu un vaniļas cukuru. Visu maisa mikserī 5 min, līdz viendabīgai masai. Izņem mīklu no miksera, saveļ bumbu un liek plēves maisiņā saldētavā uz 12 stundām.
Lai sagatavotu pildījumu, mikserī samaisa biezpienu, cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno 1 sakultu olu (nedaudz olu atstājam sočņiku pārsmērēšanai) un krējumu, tad izmaisa viendabīgā masā. Pievieno kviešu miltus un izmaisa.
Kad 12h pagājušas, izņem mīklu no saldētavas, atsalda apmēram 1 stundu un to pārmīca.
Mīklu izrullē apmēram 3 mm biezumā. Ar formiņu izspiež 10 cm lielus aplīšus apmēram 30g svarā. Uz pusaplīša liek 30g biezpiena pildījumu un otru malu pārloka pāri, viegli piespiežot. Liekot uz pannas, pārsmērē ar sakultu olu. Liek cepties 165C ar ventilatora režīmu 14 min.
Pēc 14 min apgriež pannu uz otru pusi un turpina cept vēl 4 min.
Izņem no krāsns, atdzesē un pasniedz!