Skatīt katalogu
Atpakaļ uz blogu
28.10.2022

“Tukuma piena” attīstības stāsts

Blogs

“Tukuma piens” ir viens no lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem Latvijā. Uzņēmuma vēsture aizsākās jau 1913.gada 20. jūnijā Tukumā, kur esam joprojām, un šodien mūsu komandu veido ap 250 darbinieku. Nodrošinām augstas kvalitātes bioloģiski sertificētu piena produktu ražošanu no saimniecībām Kurzemē un Zemgalē, un to tirdzniecību.
Mums ir svarīga produkta atbilstība un kvalitāte. No 2017. gada esam investējuši vairāk nekā 12 miljonus EUR ražošanā un tās attīstībā. Tiecamies uz to, lai ražošana un pārstrāde atbilst kvalitātes standartiem, un to apliecina iegūtie sertifikāti –ISO 9001 un ISO 22 000 sertifikāti, Bordo karotīte, BRC sertifikāts, un esam sertificējuši ekoloģisko piena produktu pārstrādi. Mūsu produkti vienmēr ir svaigi, un to panākam ik dienas iepērkot 250 tonnas piena. Vairums piena nāk no 30 Latvijas lielākajām saimniecībām – sadarbība ar vietējiem ražotājiem un mīlestība pret pašu radīto ir tas, kas padara “Tukuma piens” produktus vēl īpašākus.
“Tukuma piens” ir radījis vairākus tautā zināmus un iecienītus zīmolus ar 350 produktiem to piedāvājumā. Atpazīstamākais no zīmoliem – “Baltais”, ar spēcīgiem apakšzīmoliem – Exporta, EKO, Skyr, Grieķu, Shake u.c.. Baltais produkti atrodami gandrīz katrā pārtikas veikalā un ledusskapī – jogurti, jogurta dzērieni, piens, kefīrs, paniņas, sviests, biezpiena deserti, biezpiena sieriņi. Skābais krējums sevi pierādījis kā stabils tirgus līderis, savukārt saldais krējums sastāda 40% tirgus daļas Latvijā. Esam radījuši arī jogurta zīmolu “Oga”, kura paspārnē, balstoties uz pārdošanas rādītājiem, ir iecienītākie jogurti Latvijā, veidojot gandrīz 45% no jogurtu tirgus piedāvājuma. Savukārt “Tukums” produktu līnija piedāvā cenu ziņā pieejamākos produktus, kļūstot par līderiem pieprasītākajās piena produktu kategorijās. No 2019. gada mūsu piedāvājumu papildinājuši arī kulinārijas produkti. “Tukuma piens” produkti pieejami lielākajos veikalu tīklos Latvijā – Maxima, Rimi, Lidl, TOP, Madara, Elvi, Citro. Katru dienu piegādājam produkciju ap 1000 tirdzniecības vietu, nodrošinot pieejamību un produktu svaigumu.
Savas garšu tradīcijas piedāvājam arī plašākam tirgum, ar eksporta zīmoliem “LIISU” un “AISTĖ”. Taču eksportējam arī klasiskos produktus. Tos ļoti novērtē ārzemju tirgū – Lietuvā, Igaunijā, Somijā, Zviedrijā, Nīderlandē, Norvēģijā, Polijā, Anglijā, Vācijā, Ungārijā, Kiprā, Azerbaidžānā, Ukrainā, Izraēlā, AAE, Kuveitā, Amerikā, Kanādā. Mēs priecājamies par to, ka “Tukuma piens” produkti kļuvuši iecienīti citviet pasaulē, un varam dalīties ar Latvijas vietējām garšām arī citur.
Lai radītu vietējo produktu, ir jāizprot vietējais tirgus, un tā vērtības, kultūra, nianses. Mums to palīdz gan patērētāji, gan vietējie ražotāji. Tikai savstarpējā sadarbībā varam radīt produktus, kas ir gan kvalitatīvi, gan lokāli iemīļoti un atzīti, un esam pateicīgi, ka kopīgi mums tas izdodās!

 

Pieteikties jaunumiem

Paldies par pieteikumu!

Nosūtīt atsauksmi

Paldies, Tava ziņa ir saņemta!

Nosūtīt sūdzību

Paldies, Tava ziņa ir saņemta! Tā tiks izskatīta 5 darba dienu laikā.

 

Visi personas dati tiks izmantoti tikai šīs sūdzības apstrādei un pēc tam tiks dzēsti.