Apskatīto preču saraksts ir tukšs
Salīdzināmais saraksts ir tukšs
Izlases saraksts ir tukšs
Grozu saraksts ir tukšs
0

Baltais Eko

Baltais Eko

Baltais Eko ir augstākās kvalitātes ekoloģiskie piena produkti, kas ražoti Latvijā no vietējās bioloģiskajās saimniecībās iegūta piena, augļiem un ogām. Bez mākslīgām krāsvielām, aromatizētājiem un konservantiem.

Sastāvdaļas un piegādātāji

Baltais Eko produkcijas atbilstību bioloģiskās produkcijas standartiem apliecina VSIA „Sertifikācijas un testēšanas centrs” izsniegtais bioloģiskās lauksaimniecības sertifikāts Nr. 05-001-2011/P-05 Sertifikāts izsniegts pamatojoties uz Regulas (EK) Nr.834/2007 29.panta 1.punktu un Regulu Nr.889/2008. Iegūtais sertifikāts garantē stingru kritēriju ievērošanu gan produkcijas ražošanas procesā, gan izejvielu piegādē no sertificētām bioloģiskajām saimniecībām. Sertifikāta darbības periodā sertificējošā iestāde realizē regulāru ražotnes uzraudzību, garantējot tās atbilstību bioloģiskās ražošanas standartiem.

Piens

Galvenais noslēpums jebkura piena produkta ražošanas procesā ir dabīgs, kvalitatīvs un uzturvielām bagāts piens. Tieši tādēļ mūsu ražošanas tehnologi tik lielu nozīmi pievērš ne tikai piena kvalitātei, bet arī apstākļiem, kādos tiek turēts piena lopu ganāmpulks un ar kādu barību tas tiek barots.

Baltais Eko jogurta ražošanā piena piegādes veic Ventspils novada zemnieku saimniecība „Akmeņkalni”, kurai piešķirts bioloģiskās lauksaimniecības sertifikāts. Saimniecības ganāmpulki tiek baroti ar tīru, kvalitatīvu un ekoloģisko lopbarību, tādēļ ar olbaltumvielām un taukiem bagātajā pienā ir mazs patogēno baktēriju daudzums un tajā nav mākslīgo piemaisījumu.

Ogu džems

Dabiski neatkārtojamo garšu Baltais Eko jogurtam piešķir bioloģiskajās saimniecībās audzētās avenes un īpaši sertificētos mežos vāktās mellenes, kuru pārstrādi īpaši aromātiskā džemā veic Tukuma novada uzņēmums Pure Food, starptautiski atzīts jogurta piedevu ražotājs. Džema pagatavošanā tiek izmantotas modernas iekārtas un tehnoloģijas, kas maksimāli spēj saglabāt dabisko ogu garšu, smaržu un krāsu.

Cukurs

Lai jogurts būtu ne tikai veselīgs un aromātisks, bet arī gards, tam jāpievieno cukurs. Viens no Eiropas vadošajiem cukura ražošanas uzņēmumiem Nordic Sugar ir ievērojams ar nevainojamiem produkcijas kvalitātes standartiem. Ražošanas process tiek rūpīgi pārraudzīts visā ražošanas un piegādes ķēdē – sākot no izejvielu audzēšanas un ražas novākšanas līdz cukura iepakošanai un piegādei patērētājam.

Dabīgās piedevas

Baltais Eko jogurts satur 100% ekoloģiskas pārtikas piedevas, ko jogurta ražošanai piegādā Vācijas uzņēmums Condio, augstas kvalitātes pārtikas piedevu ražotājs un uzticams partneris vairāk nekā 35 pasaules valstīs.

Bio lauksaimniecības vēsture

Bioloģiskās lauksaimniecības aizsākumi meklējami Eiropā 20. gadsimta sākumā. Viens no tās pionieriem Rūdolfs Šteiners 1924. gadā Vācijā izvirzīja biodinamiskās lauksaimniecības principus. To pamatā bija uzskats, ka zemnieku saimniecība ir kā vienots dzīvs organisms, kas savus auglības spēkus paaugstina ar biodinamiskiem principiem.

Līdztekus Anglijā radās organiskā lauksaimniecība. Tās pamatlicējs bija sers Alberts Hovards, kura veiktie komposta pētījumi aicināja “atgriezties pie zemes”, nevis pievērsties augsnes ķimizācijai. Arī mūsdienās Lielbritānijas Augšņu asociācija ir viena no aktīvākajām līdzdalībniecēm Eiropas Savienības organiskās lauksaimniecības standartu izstrādē . Ne velti ES dokumentos tiek lietots termins organic farming.

Savukārt šveicietis Hanss Millers savā fermā attīstīja vēl kādu virzienu – organiski bioloģisko lauksaimniecību. Tās pamatā bija ideja par “dzīvo augsni”, kuras auglību nodrošina dabiskie mikrobioloģiskie procesi.

20. gs. astoņdesmitajos gados bioloģiskā lauksaimniecība uzplauka arī ASV, Kanādā, Austrālijā un Japānā. Tajā iesaistījās ne vien fermeri, bet arī lauksaimniecības produktu pārstrādātāji un tirgotāji. Tika izstrādāta speciāla likumdošana un uzsākta bioloģisko saimniecību subsidēšana. Deviņdesmito gadu sākumā Eiropas Savienība pieņēma bioloģiskas lauksaimniecības reglamentēšanas noteikumus.

Latvijā bioloģiskā lauksaimniecība attīstījās pēc valsts neatkarības atgūšanas. Arvien vairāk lauku saimniecību ražo ekoloģiskus produktus, atsakoties no ķīmiskā mēslojuma, ķīmiskos augu aizsardzības līdzekļu un ģenētiski modificētu organismu lietošanas. Tieši dabiskā saimniekošana un “zaļā dzīvesveida” filozofijas principi ir patiesi veselīga uztura pamats.

Section is not found

Maz
Maz
Maz
Maz
Daudzi
Maz
AlfaSystems GoPro GP261D21
Powered by ALFA Systems