Skatīt katalogu
Skatīt visus jaunumus
04.07.2016

Cilvēki ikdienā patērē pārāk maz olbaltumvielu

Preses relīzes

Olbaltumvielas kopā ar taukiem un ogļhidrātiem, ir dzīvo organismu šūnu sastāva pamatā, taču ikdienā cilvēki nereti uzņem vairāk ogļhidrātus, kas parasti ir no cukura, un mazāk olbaltumvielas, ko lielā daudzumā sniedz pākšaugi, gaļa, zivis un piena produkti.

“Sabiedrība arvien vairāk ir sākusi sekot līdzi pareizam uzturam un sportiskām aktivitātēm, kas ļoti priecē,” norāda olimpietis un uztura speciālists Mg. Jānis Leitis, piebilstot, ka visā pasaulē šobrīd lielu popularitāti ir iemantojuši dažādi funkcionālie dzērieni, kas palīdz sportot gribētājiem sasniegt vēlamos rezultātus.

“Produkta ideja bija tiešs trāpījums, kurā savienojās manas akadēmiskās un profesionālās zināšanas ar paša sportisko pieredzi. Jutu lielu izaicinājumu un vienlaikus arī pārliecību, ka no zināšanu un pieredzes apvienojuma var sanākt patiesi kaut kas ļoti labs un cilvēkiem noderīgs. Sevišķi, ņemot vērā Baltais attieksmi pret kvalitatīvām izejvielām un veiktos ieguldījumus ražošanas tehnoloģijās. Tāpēc arī iesaistījos šī produkta tapšanā,” stāsta Jānis Leitis.

Londonas olimpisko spēļu dalībnieks un uztura zinātnes maģistrs (Nebraskas universitāte, ASV) Jānis Leitis tika pieaicināts pie jauna un Latvijā pagaidām unikāla funkcionālā dzēriena Baltais Protein izstrādes, kā konsultants, kurš sniedza savas profesionālās zināšanas tā tapšanas procesā.

“Konkurence piena pārstrādes tirgū ir ļoti sīva, tādēļ ir jāseko līdzi pasaules inovācijām un jāinvestē uzņēmuma attīstībā, patērētājiem piedāvājot to pašu, ko var iegādāties jebkurā attīstītā valstī,” norāda AS Tukuma Piens direktors Ints Poškus.

Produktam ir ne tikai paaugstināts olbaltumvielu daudzums, bet arī galvenais ogļhidrātu avots ir veidots no glikozes un fruktozes maisījuma attiecībā 2:1, kas organismam sniedz pilnvērtīgāku un efektīvāku enerģijas pieplūdumu pirms un pēc fiziskajām aktivitātēm. Glikoze tīrā veidā dod īslaicīgu enerģijas pieplūdumu un, ja organisms netiek pakļauts fiziskajām aktivitātēm, tad liekais cukurs nonāk tauku rezervēs.

Ne mazāk būtisks jauninājums piena produktu ražošanā ir antioksidantu klātbūtne, kas nepieciešami, lai ķermenis vieglāk atkoptos pēc fiziskajām slodzēm un mikroplīsumu rašanos muskuļos, kas ir pilnīgi normāls un dabisks process. Šādā veidā muskulis aug un attīstās. Savukārt, lai ķermeni atbrīvotu no liekas slodzes pēc šādu mikroiekaisumu rašanās, uzturā ir nepieciešams uzņemt antioksidantus, piemēram, skābos ķiršus, greipfrūtu vai ingveru.

Ievērojot veselīgu dzīvesveidu, ir nepieciešamas divas lietas – pareizs uzturs un sportiskās aktivitātes. Visvienkāršākais veids, kā sekot līdzi uzturam, ir skaitīt olbaltumvielu un ogļhidrātu (cukura) daudzumu patērētajos produktos. Vidusmēra cilvēkam vajadzētu uzņemt vienu gramu olbaltumvielu uz katru ķermeņa kilogramu. Piemēram, cilvēkam ar 75 kg svaru vajadzētu dienā uzņemt 75 gramus olbaltumvielu.
Pareiza uztura zelta likums – ēd mazāk, taču biežāk! Ja ir vēlme mainīt savus ēšanas paradumus, tad būtu jāsāk ar to, ka mēs apēdam vienā ēdienreizē mazāk, taču pašas ēdienreizes ir biežāk.

Sportisko aktivitāšu zelta likums – izdari vingrinājumus kaut vai mazāk, taču tehniski precīzāk, kas garantēs ne tikai rezultātus, bet arī pasargās no dažādām traumām.

Pieteikties jaunumiem

Paldies par pieteikumu!

Nosūtīt atsauksmi

Paldies, Tava ziņa ir saņemta!

Nosūtīt sūdzību

Paldies, Tava ziņa ir saņemta! Tā tiks izskatīta 5 darba dienu laikā.

Visi personas dati tiks izmantoti tikai šīs sūdzības apstrādei un pēc tam tiks dzēsti.